Промоција програма и позива Омладинске банке

Чланови кредитног одбора Омладинске банке Мркоњић Град, одржали су данас презентацију програма и позива Омладинске банке за ученике Гимназије и Машинске школе, а који је расписан до 9. марта.

Координатор одбора Омладинске банке Горана Антић рекла је да Омладинска банка у Мркоњић Граду постоји 12 година и да су једна од општина која је најдуже у овом пројекту.

Она је навела да су расписана два јавна позива, један за друштвено корисне пројекте младих  и други за покретање властитог бизниса или комерцијалног пољопривредног газдинства, те да им је циљ ове године да  привуку  што више пројеката из руралних мјесних заједница.

''За пројекте младих имамо буџет од 15.000КМ, а за микробизнисе 4.000КМ. За покретање микробизниса је довољно да постоји заинтересована једна млада особа од 18 до 35 година, која има неку бизнис идеју, а Омладинска банка може да је подржи са износом до 2.000 КМ'', рекла је Антићева.

Она је подсјетила да млади од 17 до 35 година, који имају екипу од 3 до 7 младих, добру идеју, а желе да покрену и реализују пројекат од друштвеног значаја, да ће их Омладинска банка подржати са износом од 500 КМ до 1.500 КМ. Такође, за младе предузетнике и предузетнице од 18 до 35 година, Омладинска банка је обезбиједлила и подршку за регистрацију и покретање самосталног предузетништва или комерцијалног пољопривредног газдинства у износу од 500 КМ до 2.000 КМ.

Позив за пројекте и микробизнисе је отворен до 9.03.2020. године до 14:00 часова.

 

  • 21.2.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD