Општина финансира пројекте мјесних заједница до 3.000КМ

Општина Мркоњић Град финансираће мање инфраструктурне пројекте мјесних заједница у износу до 3.000 КМ, рекла је начелница општине Дивна Аничић, након састанка са предсједницима мјесних заједница.

Она је нагласила да ће средства бити доступна под истим условима и сеоским и градским заједницама.

"И претходних година смо финансирали пројекте у висини до 2.500 КМ, с тим што су и мјесне заједнице обезбјеђивале дио средстава на разне начине. Сљедеће седмице ће бити објављен јавни позив и предност ће имати пројекти који обезбиједе веће учешће", истакла је Аничићева.

Она је истакла да су предсједницима мјесних заједница презентовали измјену Правилника о поступку додјеле средстава за подршку пројектима мјесних заједница.

"Савјети мјесних заједница ће ове године моћи да нам доставе и своје захтјеве за културне и спортске манифестације, као и за социјална и здравствена давања, која ћемо финансирати у износу до 500 КМ. Број захтјева није ограничен", рекла је Аничићева.

Предсједник мјесне заједнице Бјелајце Иван Вања Бороја подржао је овај вид подршке коју општина пружа грађанима, наводећи да су прошле године добили новац за насипање алтернативног пута кроз село, те да за ову годину још немају конкретан приједлог пројекта.

  • 18.2.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD