Представљен значајан резултат општине Мркоњић Град на годишњој конференцији „МОБА 2020“ у Сарајеву

У петак 7. фебруара 2020 године, у Сарајеву је одржана Годишња конференција Мреже Омладинских банака „МОБА 2020“. Током 3 дана око 250 младих из 43 града /општине из БиХ имали су прилику стећи нове вјештине и знања за покретање позитивних промјена у локалним заједницама кроз свој ангажман у Одборима Омладинских банака.

Поред младих, Конференција је окупила велики број и представника  локалних власти  који су размијенили досадашња искуства и идеје о томе како потакнути добру економију и активизам  младих у локалним заједницама. На свечаном отварању Конференције присуствовали су и значајни донатори амбасадорица Краљевине Шведске у БиХ њ.е Johannа Stromquist и Barbara Datwyler Scheuer, директорица за сарадњу Амбасаде Швајцарске.

На свечаном отварању конференције обратила се Начелница општине Мркоњић Град, чија општина уназад 13 година ниже значајане резултате у броју реализованих  пројеката младих.

У свом обраћању начелница Дивна Аничић се захвалила на успјешном програму ОБ и програму који се тицао сарадње са неформалним групама младих који до тада није био успостављен у општини. „Кроз овај програм смо научили да одређена буџетска средства дајемо младим људима. Млади људи су ти који су представљали своје идеје, одлучивали сами шта желе да раде кроз кредитне одборе који бирају пројекте и групе млади који их реализују у својим локалним заједницама, у општини Мркоњић Град, а надам се и удругим општинама  то је систем који није под утицајем начелника и политике то је велика ствар и велики успјех. Кроз ових 13 година смо много научили кроз програм у Мркоњић Граду за тај период имамо 103 пројекта, много уложеног новца, као и искуство и знање које млади људи стичу кроз овај програм, рекла је Аничићева. Она се захвалила свим донаторима и поручила да на бољи начин  од овог нису могли да потроше свој новац у БиХ.

''Кроз овакав систем, кроз фондацију Мозаик и Омладинску банку, наравно ту има и општинског учешћа, новац је најмање важан, најважнија је стабилност и истрајност овог пројекта и наше заједништво и активизам младих. У име свих 16 .000 младих који су прошли кроз ове пројекте и учествовали у њима уназад 13 година, желим посебно да се захвалим људима који раде у Омладиској банци и фондацији Мозаик на преданом раду, труду и стрпљењу, и наравно донаторима, а ми се  нећемо  љутити уколико нам повећате средства“ поручила је Аничићева.

 

 

  • 10.2.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD