Начелница Дивна Аничић на првом Форуму жена начелница у Југоисточној Европи, у Сомбору

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић, на позив Савеза општина и градова Републике Српске, учествује на првом Форуму жена начелница у југоисточној Европи, који се одржава у Сомбору. Форум организује NALAS (Мреже асоцијација локалних власти Југоисточне Европе).

Форуму из Републике Српске присуствују и министрица управе и локалне самоуправе РС Лејла Решић и начелница општине  Језеро Снежана Ружичић.

Акценат овога Форума су оснаживање и изградња сарадње и побољшање односа између полова у политици односно подршка родној равноправности, како би се олакшала могућност умрежавања између женских градоначелница/начелница у Југоисточној Европи.

''Ово је добра прилика да стекнем одређена знања о родно одговорном буџету, као и о пројектима и донаторима који подржавају жене у политици'', рекла је Аничићева.

Додала је да јој је циљ да буде још успјешнија, као и да мотивише жене у својој локалној заједници за политички живот.

Начелница Аничић заједно са још шест начелница из оба БиХ ентитета (Калиновик, Источни Дрвар, Дрвар, Ново Горажде, Језеро и Високо) боравила је крајем октобра у посјети Парламенту Савјета Европе  када су потписале Споразум о међуопшинској/градској сарадњи жена начелница/градоначелница у БиХ. Овај  споразум акценат ставља на промовисања улоге жена у јавном, економском, политичком и друштвеном животу Босне и Херцеговине, а у интересу цјелокупног становништва опшина, градова, ентитета, као и државе БиХ у цијелости.

 

  • 6.12.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD