Промоција резултата Oмладинске банке за 2019.годину

Општина Мркоњић Град и Фондација ''Мозаик'' организовали су промоцију резултата пројеката Омладинске банке Мркоњић Град у 2019. години уз додјелу захвалница учесницима. Промоцији су поред корисника пројеката, чланова кредитног одбора присуствовали и представници Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC) при амбасади Швајцарске у БиХ и Фондације Мозаик.

Ове године млади су успјешно рализовали  11 пројеката укупне вриједности 27.700КМ, од чега су општина Мркоњић Град и Фондација Мозаик обезбиједили 16.500КМ и допринос заједнице био је 11.200КМ.

Замјеник директора Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC) Патрик Егли рекао је да Швајцарска влада подржава општине и Фондацију Мозаик зато што вјерују да млади људи морају имати више прилика за политички, економски и друштвени развој.

''Активна омладина која има прилике, види своју будућност у овој земљи, а то је ресурс у који вриједи инвестирати'', рекао је Егли.

Он је додао да је захвалан општини што креира овакво окружење гдје млади људи могу показати шта се све може урадити за локалну заједницу и то кроз волонтерски ангажман.

Начелница општине Дивна Аничић изразила је задовољство јер је овај пројекат препознат као нешто добро за локалну заједницу и младе у њој.

 ''Активизам младих и њихова брига за друштвену заједницу и жеља да помогну и себи и другим младим људима је од изузетне важности и веома добра животна школа'', рекла је Аничићева.

Фондација Мозаик и општина Мркоњић Град кроз програм Омладинске банке од 2008. године до данас су укупно реализовали  103 пројеката младих на подручју општине, укупне вриједности од 360.543,72КМ.

Била је ово прилика и да представници Фондације Мозаик члановима Савјета ученика Гимназије Мркоњић Град уруче уговор и чек за пројекат ''Коцка'', анфитеатар на отвореном вриједности 2.200КМ. Ријеч је о пројекту који је одобрен у оквиру јавног позива за средњоошколце који је објавила Мозаик фондација.

Овај пројекат ученици ће реализовати у сарадњи са професорима и педагогом школе,  у циљу да се унесу нове промјене у настави, те да се створи позитивно окружење и квалитетнији двосмјеран однос професор-ученик.

По завршетку церемоније присутни су посјетили Дјечији вртић ''Миља Ђукановић'', који су реализовали пројекат ''Дјечији осмјех''.

 Пројекти који су подржани за 2019. годину :

1. Дјечије игралиште Ријека.................................................................1.500,00 КМ

2. Бржи и сигурнији ..............................................................................1.500,00 КМ

3. Кад се вриједне руке сложе .............................................................1.500,00 КМ

4. Промоција спорта путем  интернет маркетинга ............................1.500,00 КМ

5. Уређење спортског комплекса у Бјелајцу ......................................1.500,00 КМ

6. Млади и информисање II..................................................................1.500,00 KM

7. „Kick box“ за здравији живот............................................................1.500,00КМ

8. Дјечији осмијех.................................................................................. 1.500,00КМ

9. Реконструкција позоришне сале....................................................... 1.500,00КМ

10. Мала школа програмирања...............................................................1.500,00КМ

11. Игром до ношње 2............................................................................ 1.500,00КМ

 

  • 5.12.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD