Хуманитарна акција за прикупљање помоћи за лијечење дјечака Николе Лазендића

Осмогодишњи дјечак Никола Лазендић већ шест година се бори са болешћу, од када му је дијагностификован первазивни развојни поремећај из аутистичног спектра. За његово даље лијечење потребна су му знатна финансијска средства.

Никола до краја године  мора да обави три третмана (операције) пресађивања матичних ћелија у клиници у Новом Саду у циљу побољшања говорно развојних функција, и за то му је потребно 16 500 ЕУРА.

У последње три године због потреба одређених биохемијских анализа, третмана и терапија које се не могу радити у земљама у окружењу, лијечење неколико пута годишње обавља и у Италији (Бари). Нажалост, резултати анализа (присуство токсичних тешких метала, бактерија које су трајно оштетиле Николин имуни систем и довеле до хроничне инфицираности лимфних чворова) су условили да су се интензивирали и повећали одласци и терапије у Италији што је додатно финансијско оптерећење.

Трошкове лијечење до сада породица је сама финансирала, али како лијечење траје већ шест година, сада им је потребна помоћ добрих људи како би Никола могао да настави лијечење.

Позивамо све добре и хумане људе да подрже малог Николу, а своје донације можете уплатити на рачун његовог оца Ђорђа Лазендића код

НЛБ Банке а.д. Бања Лука, број 562 099 81433 02 008

Никола је унук учитељице Јованке Лазендић и наставника Јове Лазендића, а син је Ђорђа Лазендића из Мркоњић Града.

  • 4.12.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD