Општина Мркоњић Град издваја највише средстава за област предшколског васпитања и образовања у РС

Колико општина Мркоњић Град схвата значај постојања и улагања ради унапређења васпитно – образовног система, показује податак изнијет на састанку директора предшколских установа, на семинару „Вртић – мјесто заједничког живљења“ који је реализован уз подршку Министарства просвјете и културе РС и УНИЦЕФ –а, да је општина Мркоњић Град општина која издваја највише средстава у Републици Српској за област предшколског васпитања и образовања из буџета.

Тако је за рад ЈУ Дјечији вртић ''Миља Ђукановић'' из буџета за 2019. годину општина Мркоњић Град  издвојила 970.800 КМ или 9%.

Иначе, Стратегијом развоја образовање РС за период 2016 – 2020 година, планирано је да обухват дјеце предшколским васпитањем и образовањем до краја 2020. године буде најмање 30 % од укупног броја предшколске дјеце. Да би се исто реализовало, неопходно је да оснивачи јавних предшколских установа у одређеној мјери и проценту издвоје средства за област предшколског васпитања и образовања од укупног буџета јединице локалне самоуправе.

Дјечији вртић ''Миља Ђукановић'', са Подручним одјељењима у Бјелајцу и Подрашници броји 238 васпитаника разврстаних у три јасличке групе, шест васпитних група вртићког узраста, једна мјешовита група узраста од 3 до 6 година у Подручном одјељењу у Подрашници и једна мјешовита група узраста од 3 до 6 година у Подручном одјељењу у Бјелајцу.

 

 

  • 3.12.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD