Потписани уговори о подстицају за пчеларе

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је данас уговоре о подстицајима у пчеларству са 43 пољопривредника, а за те намјене је издвојено 10.000 КМ.

Подстицај по пчелињем друштву пчеларима који имају од 10 до 50 пчелињих друштава износи 8,24 КМ.

Аничићева је након данашњег потписивања уговора рекла да је ова подршка од великог значаја за развој пчеларства на подручју општине и да се производња меда шири.

"Ми смо 2015. године имали 28 корисника подстицаја, а данас 43, што значи да производња напредује. Драго ми је да што смо заједно са пчеларима нашли начин како да им помогнемо", истакла је Аничићева.

Она је додала да су пчеларима ове године обезбиједили и 4.000 КМ за набавку опреме за проиводњу пчелињих погача, те ће им се и на тај начин смањити трошкови.

Предсједник Удружења пчелара "Матичњак" Славко Лукић захвалио је општини која већ дуже вријеме на разне начине подржава чланове удружења што им посебно значи у времену кад нема значајних приноса меда.

"Ми смо задовољни. Удружење има 53 члана и 1.150 регистрованих друштава, а пчелари који имају преко 50 друштава имају подршку и од Министарства пољопривреде", нагласио је Лукић.

 

 

 

  • 18.11.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD