Начелнице седам општина из БиХ о будућим заједничким пројектима

Начелнице седам општина из БиХ, које су у октобру у Стразбуру потписале споразум о сарадњи, разговарале су данас у Мркоњић Граду о будућим заједничким пројектима из различитих области.

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић рекла је  да је ово први радни састанак на којем ће предузети конкретне кораке у писању пројеката.

''Надам се да ћемо наћи донаторе за наше пројекте, а они су везани за области социјалног права, јачања улоге жена у политичком животу и економског оснаживања жена'', навела је Аничићева.

Она каже да начелнице на овај начин пишу странице историје и да се нада да ће њихова сарадња охрабрити и друге жене да се баве политиком.

Градоначелница  Високог Амра Бабић сматра да ће овај састанак бити темељ будуће сарадње, те да ће од тога имати користи и жене у политици и грађани.

''Смисао нашег удруживања јесте јачање жена и кроз политику и кроз јавни живот, али и јачање наших локалних заједница. Својим примјером желимо показати да жене могу водити локалне заједнице'', нагласила је Бабићева.

Начелница општине Калиновик Милева Комленовић истакла је да су жене стуб друштва и породице и да оне имају више сензибилитета за проблеме обичног човјека.

Састанку су присуствовале и начелнице Новог Горажда Мила Петковић, Источног Дрвара Милка Иванковић, Дрвара Душица Рунић и општине Језеро Снежана Ружичић.

  • 11.11.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD