Потписани Уговори о самозапошљавању и додјели подстицајних средстава

У просторијама Агенције за привредни развој општине Мркоњић Град, начелница општине Дивна Аничић потписала је уговоре о самозапошљавању са три незаспослена лица и са два предузетника уговоре о додјели подстицајних средстава за изградњу пословних објеката..

Корисницима средстава за развој МСП и предузетништва одобрена су средства у складу са Програмом за подстицај привредног развоја.  Потписана су  три  уговора за самозапошљавање предузетника у укупном износу од 15.000,00КМ, односно 5.000,00КМ по једном кориснику подстицаја.

Немања Јагузовић кеже да ће му одобрена средства доста помоћи јер је почетник.

''Отворио сам аутопраону и за сада ћу радити сам, а уколико буде било посла планирам да запослим још једног младог радника'', казао је Јагузовић.

 За додјелу подстицајних средстава за изградњу пословних објеката   потписана су два  уговора у укупном износу од 30.000,00КМ, односно 15.000,00КМ по кориснику

Висина подстицаја износи 20 одсто од укупно уложених средстава, а максимално 15.000 КМ, а један од услова био је да је инвестиција у кругу Пословне зоне ''Подбрдо''.

Начелница Аничић истакла је да је процес самозапошљавања  пројекат који траје дуги низ година и који се показао  као  веома успјешан.

„На основу анализа које смо урадили  видјели смо да сви они који су се регистровали претходних година и данас успјешно раде у својим дјелатностима. Ове године смо имали нову компоненту у Програму за привредни развој, а то је субвенционирање дијела трошкова за изградњу нових пословних објеката, гдје је максималан износ био 15.000 КМ по кориснику, а да притом њихова инвестиција није могла да буде мања од 50.000КМ, рекла је Аничићева.

Она је додала да  јој је посебно драго што је један од објеката истовремено и први објекат  у пословној зони у Подбрду, чиме желе да подстакну изградњу у Пословној зони.

  • 11.11.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD