Завршен фестивал дјечијег драмског стваралаштва

Смотром представа најуспјешнијих драмских секција основних школа из Републике Српске звршен је 10. Фестивал дјечијег драмског стваралаштва Српске у Мркоњић Граду.

Директор Фестивала Дубравка Николић рекла је новинарима да је квалитет рада драмских секција основних школа изненадио и стручни жири и публику, те да је жири одлучио да не бира најбољу представу већ да овај Фестивал буде буде мотивациони за све секције.

Ријеч је о представама "Бијег из стварности" ученика Прве основне школе из Сребренице, "Временска капија" ученика Основне школе /ОШ/ "Иван Горан Ковачић" из Мркоњић Града, "Васо Пикасо" ученика ОШ "Кнез Иво од Семберије" из Бијељине.

Одигране су и представе "Јежева кућица" ученика ОШ "Свети Сава" из Бањалуке, "Трноружица и храбри витез" ученика ОШ "Радоје Домановић" из Осјечана Горњих, код Добоја, "И дјевојчице играју фудбал" из ОШ "Петар Кочић" из Приједора и "Кад би мени дали један дан" из ОШ "Свети Сава" из Котор Вароши.

Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" из Источног Сарајева наступили су у ревијалном дијелу са представом "Госпоџа од натуре".

Награда за најбољег глумца припала је Марку Ристићу из Бијељине, а награда за глумачки потенцијал Вуку Војводићу из Бањалуке и Луки Митровићу из Сребренице.

Награду за најбољу режију добила је основна школа из Мркоњић Града, награду за педагошко драмски одгој школа из Приједора, а награду за колективну игру школа из Осјечана Горњих.

Награду за најбољи костим добила је основна школа из Бањалуке, најбољу сценографију и драматизацију текста школа из Котор Вароши, док је најбољу музику имала школа из Приједора.

За најбољу представу у категорији школе глуме у оквиру позоришта проглашена је представа "Тинејџитис" позоришта из Прњавора.

Покровитељи Фестивала су Министарство просвјете и културе Републике Српске и општини Мркоњић Град.

Директор Фестивала Дубравка Николић захвалила је у Републичком педагошком заводу за пружену подршку.

  • 7.10.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD