Одржан „Меморијални кошаркашки турнир 2019“

Кошаркашки клуб „Младост“ организовао је турнир поводом обиљежавања страдања Срба у нашој општини и Западној Крајини у јесен 1995. године, као и четрдесет година постојања клуба.

 

Поред домаћина на турниру су  учествали  екипе КК „Слобода“ из Ужица, КК „Борац“ из Бања Луке, КК „Порторож“ из Порторожа. Побједник турнира је екипа КК „Слобода“ из Ужица, која је у финалу побједила домаћина резултатом 83:73. Треће мјесто је освојила екипа КК „Борац“ из Бања Луке, која је побједила словеначког друголигаша резултатом 65:63.

Турнир је отворила начелница општине Дивна Аничић која је рекла да је Мркоњић Град град спорта, те истакла колико смо поносни на овај клуб, а управа клуба додијелила је златне плакете Општини Мркоњић Град и Кошаркашком савезу Републике Српске, а сребрене плакете „Хидрелектранама на Врбасу“ и Бањалучкој пивари.

„Мало је општина наше величине, које имају кошаркашки клуб у Премијер лиги толики временски период.  То није лако када се зна да буџет клуба није велики, али захваљујући Општини и донаторима сваке године се обезбједе средства и услови за такмичење у Премијер лиги Босне и Херцеговине. Они су понос Републике Српске и наше општине“, истакла је Аничићева.

Предсједник Управног одбора клуба, Крстан Томић, навео је да је поносан што се налази на челу најуспјешнијег спортског колектива у Мркоњић Граду.

„Наш примарни циљ је да и у наредној сезони играмо значајну улогу у шампионату Босне и Херцеговине, а ако се укаже шанса да се пласирамо и у Лигу за првака“, истиче Томић.

  • 23.9.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD