Петнаеста „Госпојинскa уличнa тркa“ у Мркоњић Граду

Јавна установа Културно-спортски центар ''Пeтар Кочић'' организовао је петнаесту по реду „Госпојинску уличну трку“, уз покровитељство Општине Мркоњић Град и генералног спонзора ''Хидроелектране на Врбасу''.

 

Трку је отворила начелница општине Дивна Аничић  која  је изразила задовољство и понос  што ова манифестација траје и што је постала симбол града, те што добија регионални карактер. Начелница је поручила ученицима, а и свим присутнима, да своје животне трке истрче до краја, да не одустају на пола стазе.

„Ово је петнаеста по реду улична трка и то потврђује да све оно што је добро да то и траје. Све је ово због спорта, дружења, пријатељства, те мотивисања дјеце да се баве здравим начином живота. Захваљујем се и донаторима и спонзорима, а надам се да ова манифестација  неће никада престати“, истакла је Аничићева.

Организатор манифестације за све побједнике обезбиједио је дипломе и медаље, a „Нова банка“за побједнике трке ученика првих разреда у обе категорије обезбједила је и по бицикл. ГП ''Шарац'' обезбједило је киндер корпу за цицибане, док је Општина Мркоњић Град новчане награде за три категорије.

Катарина Живковић и Момчило Ненад, ученици првих разреада који су добили по бицикл, навели су да им је било лијепо трчати и дружити се са другарима, те да су док су били цицибани исто освајали прва мјеста.

Директор Јавне установе Културно-спортски центар „Петар Кочић" Боро Бошкић је рекао да и ове године међу учесницима има и ученика из општина Језеро, Рибник и Шипово и да као и увијек на нашим улицама данас присутан спортски дух и добро дружење.

  • 23.9.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD