Почео фестивал дјечије пјесме Распјеване пахуљице

Синоћ је у нашем граду одржано прво вече Међународног фестивала дјечије пјесме "Распјеване пахуљице". Фестивал је отворила начелница општине Дивна Аничић, која је свим учесницима пожељела многу успјеха, и честитала им јубилеј.

 Гран-при жирија прве вечери припао је Ивани Лазендић за пјесму "Свет љубави", а гран-при дирекције манифестације Стефани Тепић за пјесму "Непобједиви".

 Награду публике освојиле су Ивона Новаковић и Катарина Тодоровић за дуетску пјесму "Сви за једног, један за све", а награду за најбољу интерпретацију Ивана Стојичић за пјесму "На крилима сна".

Директор Фестивала Милијана Малић рекла је новинарима након синоћног отварања Фестивала да се публици представило 17 локалних извођача кроз 14 композиција.

Она је додала да ће се пет награђених вечерас такмичити са 15 учесника из региона.

Малићева је навела да је ово јубиларни, 10. фестивал, те изразила наду да ће сваки наредни бити још успјешнији.

У ревијалном дијелу наступили су прошлогодишњи побједници Озрен Томић и Дарија Врачевић.

Фестивал се одржава у организацији Удружења "Мали принц" из Мркоњић Града и Културно-спортског центра "Петар Кочић", под покровитељством општине.

Пријатељи фестивала су локална предузећа "РС Силикон", Комунално предузеће "Парк", "Миг електро", те Омладинска организација "Центар" и Милан Грабеж.

  • 6.9.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD