При крају санација школе у Подбрду: Ђаци се враћају у учионице

Ученици пожаром оштећене школе у Подбрду, код Мркоњић Града, почетком наредног мјесеца ће се, највјероватније, на наставу вратити у учионице из којих их је почетком марта иселила ватрена стихија.

 

Основна школа Вук Караџић Бараћи, Подручно одјељење Подбрдо, добила је нови кров, а како би школско звоно за коју седмицу на наставу позвало 26 ученика, потребно је да се заврши још неколико послова.

Сљедеће седмице треба да буде завршена столарија, као и радови који се односе на струју, а онда још преостаје да урадимо ригипс, рекао је  Мирослав Цвијић, директор Основне школе Вук Караџић.

По његовим ријечима, сви радови би, највјероватније, требало да буду завршени до 1. септембра.

То значи да би са почетком школске године 26 ученика требало да буде у својим школским клупама, појашњава Цвијић.

Дивна Аничић, начелница општине Мркоњић Град, истиче да је од великог значаја обнова ове школе.

Мислим да ћемо у кратком року успјети да санирамо штету. Битно је напоменути да настава није каснила ниједног дана. Наиме, ученици су на наставу ишли у неколико километара удаљену Подрашницу. Наравно, и родитељи, и дјеца, и наставници очекују да се настава поново одржава у школи у Подбрду, рекла је Аничићева.

Ватрена стихија је у овој школској згради избила 9. марта. Обнова крова почела је почетком маја, али је киша одлагала радове. Када се санација оконча и настава у овом школском објекту почне, то ће много значити ученицима и њиховим родитељима.

  • 15.8.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD