Мркоњић Град добија Акциони план за Зелени Град

На основу детаљне анализе индикатора о стању животне средине у Мркоњић Граду компанија Енвирос из Чешке урадиће /Green City Action Plan/ Акциони План за Зелени Град - Мркоњић Град.

Kоординатор овог пројекта Страхиња Младеновић казао је након данашњег састанка са представницима општине Мркоњић Град да ће Акциони план да садржи план мјера и детаљан опис будућих пројеката са финансијским прорачуном инвестиције и оперативних трошкова. Објаснио је да ће бити анализирани сљедећи сектори: квалитет ваздуха, енергетика и зграде, вода, отпад, ефикасно коришћење ресурса и одрживи развој и зелене површине, шуме и биодиверзитет.

 "Циљ  је да се направи стратешки документ који ће у наредних десет до петнаест година тачно дефинисати циљеве како би се побољшали енергетски стандарди животне  средине и како би град био љепше мјесто за живот свих грађана и туриста”, казао је Младеновић и додао да  пројекат реализује компанија Енвирос у сардњи са Чешким фондом и са УНДП.

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић је захвалила свима који су узели учешће у овом пројекту који је од великог значаја јер град увијек може бити бољи, уређенији и зеленији.

  • 31.7.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD