У Бечиће отпутовало 13 мркоњићких малишана

У оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“, који реализује Републички јавни фонд за дјечију заштиту заједно са Центрима за социјални рад и Удружењем родитеља са четверо и више дјеце, 13 мркоњићких малишана отпутовало је на љетовање у Бечиће.

 

Ријеч је о дјеци из различитих категорија, прије свега дјеци из породица које су корисници права и услуга из социјалне и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, дјеци породица борачке популације. Као и сваке године локална заједница помаже учешће дјеце у овом пројекту. За свако дијете Удружење са четворо и више дјеце обезбједило је пакет са грицкалицама и мајице, док су џепарац у износу од 30 КМ обезбједили представници ЈУ Центар за социјални рад.

 „Социјализација дјеце Републике Српске“ је пројекат који се реализује од 2002. године и омогућава малишанима из Републике Српске да сваке године љетују у Црној Гори.

Основни циљ пројекта је да се оствари позитиван утицај на развој дјеце, задовољавајући њихове развојне потребе, реализацијом прилагођених програмских активности и стварањем позитивног, афирмативног амбијента у вријеме боравка у одмаралишту.

У току 2019. године пројекат се реализује кроз 14 смјена, од 20.05. до 21.09., а прилику за бесплатно љетовање укупно је добило 1.800 малишана из Републике Српске.

  • 29.7.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD