Стипендије добило 164 студента

Општина Мркоњић Град у наредном периоду ће стипендирати 164 студента, а износ општинских стипендија је 120 КМ за редовне студенте, дјеца ППБ -РВИ од прве до четврте категорије добиће стипендије у износу од 150 КМ, док ће студенти дефицитарних занимања примати мјесечни износ од 180 КМ.

 

За стипендирање студената издваја се 2.3% укупног буџета Општине.  

Начелница општине Дивна Аничић честитала је студентима и навела да Општина дуго година има исту Одлуку, која је врло флексибилна. Услов за добијање стипендије јесте да се редовно упише година. „Ми редовно исплаћујемо стипендије. Оно што потпишемо то и исплатимо и наше стипендије не касне. Мој савјет студентима је да поред формалног образовања које стичу на факултетима, да додатно уче језике, усавршавају рад на рачунару, стичу неформално образовање кроз разне активности те тако постану конкурентнији на тржишту рада у будућности“, истакла је Аничићева.

Николина Лукић студент је четврте године Факултета политичких наука и све четири године добија стипендију. „Долазим из вишечлане породице, тако да ми стипендија веома значи и захвална сам Општини на средствима које издваја и којима ме мотивише за даљи рад“, рекла је Лукићева.

Виолета Јаворовић студент је друге године физиотерапије у Приједору и истакла је да Општина финансира већину студената. „Прошле године нисам имала право на стипендију, тако да ће ми ове године бити много лакше. Општина Мркоњић Град је једна од ријетких која стипендира оволики број студената и чије су стипендије редовне “, навела је Виолета.

 

Крајњи рок за потписивање уговора је 20.02.2019. године. Студенти који не потпишу уговор до наведеног датума сматраће се да су одустали од стипендије општине Мркоњић Град.

  • 8.2.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD