Изабран најбољи спортиста и спортски клуб

Програм избора најбољег спортисте и спортског клуба одржан је у спортској дворани. Кошаркаш "Младости" из Мркоњић Града Ђорђе Алексић проглашен је за најбољег спортисту у прошлој години. Друго мјесто припало је фудбалеру "Слободе" Синиши Лазендићу, а треће његовом клупском колеги Пери Вучковићу.

Титула најуспјешнијег спортског колектива у 2018. години припала је Кошаркашком клубу "Младост", који се већ другу деценију такмичи у најјачој лиги БиХ и троструки је освајач Купа Републике Српске.

Најперспективнији млади спортисти су члан Женског одбојкашког клуба "Балкана МП" Гордана Вишекруна и џудисткиња Џудо клуба "Атос" Марија Тица, а у  мушкој конкуренцији кошаркаш "Младости" Жељко Јовичић и члан Стонотениског клуба "Мимоза" Лука Митрић.

Награде су постхумно добили и истакнути спортисти и спортски радници Никола Милашиновић и Слободан Обрадовић.

Најбољи спортиста и кошаркаш  Ђорђе Алексић каже да му је ова награда велико признање и подстрек за даљи рад. "Посебно ми је драго што смо недавно освојили Куп Републике Српске. Мркоњић Град је показао да је град спорта и кошарке. Захваљујем се организаторима, свом тиму, породици и дјевојци", рекао је Алексић.

Начелница општине Дивна Аничић честитала је најбољима. "Општина Мркоњић Град  издваја 3% из буџета за спорт. Не могу рећи да је много, али са тим новцем постижемо много. Драго ми је што одржавамо ову манифестацију и што додјељујемо награде свима који су заслужни за развој спорта у нашој општини", истакла је Аничићева.

За изабране спортисте обезбијеђене су дипломе, пехари и н новчане награде, а генерални покровитељ манифестације било је предузеће Хидроелектране на Врбасу.

Проглашење најбољег спортисте општине Мркоњић Град је једна у низу манифестација које се организују у оквиру обиљежавања Дана општине, који је установљен као знак сјећања на 4. фебруар 1996. године, када су се послије петомјесечног избјеглиштва Мркоњићани вратили у свој град.

 

  • 4.2.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD