ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ МРКОЊИЋ ГРАДА ЗА ПРОШЛУ ГОДИНУ

Традиционална манифестација ''Избор спортисте године'', у организацији општине Мркоњић Град, одржана је 03.фебруара 2008.године у спортској дворани пред око 1.500 гледалаца За најбољег спортисту општине Мркоњић Град, по девети пут изабран је Ђуро Коџо, члан Атлетског клуба ''Петар Мркоњић'' и један од најбољих атлетичара Републике Српске.

 

Друго мјесто припало је Драгану Ђурановићу, кошаркашу КК ''Младост'', а треће фудбалеру ФК ''Слобода'' Драженку Милетићу. За најперспективнијег младог спортисту проглашен је Славен Паштар, шахиста ШК ''Мркоњић Град'', док је признање за најперспективнију младу спортисткињу добила Данијела Радоја џудисткиња џудо клуба ''Атос'' Мркоњић Град.
Посебно признање ван конкуренције добила је и Марина Савановић играчица женског ФК ''Борац'' из Бања Луке за популаризацију женског фудбала у Мркоњић Граду.
Организациони одбор Избора изабрао је и најбољи спортски колектив за 2007.годину, а то је КК ''Младост '' Мркоњић Град.
Награђени су поред поред диплома и пехара добили и новчане награде.
 
Прије самог проглашења присутнима се обратио начелник општине Зоран Тегелтија -ми да данас бирамо најбоље и награђујемо оне који су остварили најбоље спортске резултате у 2007. години и ово је прилика да се свима онима који су представљали наш град у 2007.години да им се захвалимо и честитамо на постигнутим као и да им зажелимо да у 2008.години остваре још боље резултате.
 За остварење ових резултата поред спортских објеката потребна су и значајна финансијска средства. Финансијска средстава која општина Мркоњић Град издваја за спортске клубове су значајна и ми и даље у 2008.години намјеравамо да улажемо у спортске клубове, и сви ови спортски објекти који су саграђени јесу једна врста помоћи за наше спортисте. У овој 2008.години наставићемо  и даље да помажемо спортистима и спортским колективима и да улажемо у спортске објекте. Прије свега реновираћемо фискултурну  салу у Основној школи Бранко Ћопић у Бјелајцу и Основној школи Вук Караџић у Бараћима.   Изградићемо нову спортску салу за физичко васпитање у Основној школи у Подрашници, и наравно   игралиште у Основној шклоли Иван Горан Ковачић, на нивоу онога у Бркића Башти, а преостало нам је да завршимо и игралишта у мјесним заједницама Ораховљани и Оћуне- истакао је Тегелтија

  • 5.2.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD