• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Прво слово и поклон пакетићи за срећан почетак школске године

Данас је школско звоно зазвонило у четири основе школе и двије средње у Мркоњић Градy , у које је уписано 1820 ученика. Школе су спремне и организационо и кадровски и наставни процес ће се одвијати у уређеним и у неким школама обновљеним учионицама. Традиционално општина Мркоњић Град све ђаке прваке са подручја општине награђује поклон пакетићима. Ове школске године у прве разреде је уписано 135 првачића, што је за пет више него претходне године.

Првим школским даном у ОШ „Петар Кочић“ уприличен је пријем и пригодан програм на којем је предсједник СО Миленко Милекић заједно са првачићем Ђорђем Бајић написао прво слово и пожелио свим првацима срећно и успјешно школовање.

Директорица ОШ "Петар Кочић" Весна Сладојевић каже да је ове године школа богатија за 47 ђака првака, што је за 10 више него претходне године.

"Надамо се да ће сарадња са родитељима бити успјешна, јер ми, учитељи,  наставници и стручни сарадници спремно и са вољом дочекујемо нашу и вашу дјецу, те смо ту да им помогнемо да остваре своје снове", истакла је Сладојевић.

Пријему првачића присуствовали су и представници Полицијске управе  Мркоњић Град, који су скренули пажњу ученицима како треба да се понашају као учесници у саобраћају. Полицијска  управа Мркоњић Град заједно са општином  током августа и септембра спроводиће превентивно –едукативне активности у склопу кампање „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас“.

Иако општина нема директних надлежности над основним школама у припремама за школсу 2017/2018. годину у буџету општине издвојена су значајна средства за санацију и адаптацију основних школа: комплетно су саниране двије учионице у ОШ „Иван Гора Ковачић“, врши се санација крова у подручној школи у Подбрду и кречење и уређење учионица у ОШ „Бранко Ћопић“.

 

 

 

  • 1.9.2017. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD