Завршен Први Фестивал дјечијег фрамског стваралаштва у Мркоњић Граду

Начелник општине Зоран Тегелтија додјелом награда најбољим представама и појединцима у четвртак (10.09.2009.) затворио је Први Фестивал дјечијег фрамског стваралаштва у Мркоњић Граду.

За најбољу представу проглашена је представа ''Успавана љепотица'' , аутора Љубивоја Ршумовића у режији Александре Спасојевић из Дјечијег драмског студија глуме Дјечијег позоришта Републике. Александра Спасојевић добила је и награду за најбољу режију.

Награду за најбољег глумца добио је Давид Врховац из Дјечијег драмског студија глуме Дјечијег позоришта Републике, док је најбоља глумица Ања Маљукан из Драмског студија глуме из Вишеграда.

Награду за сценографију добио је Жељко Милановић, а за најбољу музику и аранжман Јанко Родић, из Дјечијег студија ''Рода'' из Бања Луке.

Награде за најбољу глумачку будућност добили су Бранислав Рољић и Озрен Чулић из Градског позоришта Мркоњић Град, те Невен Микач из Дјечије драмског студија глуме Дјечијег позоришта Републике.

Дјечији драмски студио глуме Дјечијег позоришта Републике освојио је и награду за најбољу колективну игру.

 

Стручни жири фестивала чинили су глумци Народног позоришта РС Јелена Трепетова-Костић и Огњен Копуз и магистар драматургије Новица Богдановић

 

У оквиру фестивала организовано је и неколико округлих столова на којима су обрађиване теме ''Драмска игра у развоју креативности дјетета'', ''Рад на говорној култури'', ''Педагошко драмско васпитање у школама'' и ''Поезија  и сценски излаз''.

 

 

 

  • 11.9.2009. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD