ОПШТИНА НАБАВЉА УЏБЕНИКЕ ЗА ОКО 600 ОСНОВАЦА

ОПШТИНА НАБАВЉА УЏБЕНИКЕ ЗА ОКО 600 ОСНОВАЦА

Општина Мркоњић Град набавиће уџбенике за око 600 основаца од петог до деветог разреда са подручја ове општине за шта ће из буџета бити издвојено више од 100.000 КМ.
Ријеч је о ученицима који нису обухваћени набавком књига коју реализују Министарство просвјете и културе и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.
Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић рекао је на данашњој конференцији за новинаре да је у разговору са сарадницима, одборницима скупштинске већине, родитељима, директорима школа, предсједницима школских одбора донио одлуку да општина ове године уђе у пројекат набавке уџбеника за ученике од петог до деветог разреда.
"Министарства набављају уџбенике за дјецу од првог до четвртог разреда, а ми ћемо први пут набавити уџбенике за све остале ђаке. Средства у буџету су обезбијеђена и ми ћемо у наредном периоду обавијестити родитеље и руководство школа о модалитету и начину набавке уџбеника", истакао је Вођевић.
Он је додао да је ово огромна помоћ родитељима и кућним буџетима, те подсјетио да већ другу годину обезбјеђују и бесплатан превоз за све ученике основних и средњих школа и за те намјене издвајају око 170.000 КМ.
Директор Основне школе "Вук Караџић" у Бараћима Мирослав Цвијић захвалио је општини која је нашла средства да обезбиједи уџбенике.
"Наша школа има око 120 ученика, сви ђаци ће у новој школској години имати бесплатан превоз и уџбенике, што ће пуно растеретити родитеље, а сви знамо колико им треба средстава да у септембру спреме ђеце за школу", нагласио је Цвијић.

 

  • 22.7.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD