Бесплатни уџбеници за први разред Гимназије

Бесплатни уџбеници за први разред Гимназије

У школској 2022/2023.години, сви ученици који упишу први разред Гимназије у Мркоњић Граду, добијају бесплатне уџбенике.
 
Ово одлуку, донио је начелник општине Мркоњић Град, Драган Вођевић, а као још једну у низу мјера и улагања у знање и у младе људе.
 
„У Општини Мркоњић Град донијели смо одлуку о финансирању и набавци уџбеника за први разред, за све будуће гимназијалце“, потврдио је новинарима начелник општине Мркоњић Град.
Како је навео, посебно је поносан што као бивши ученик Гимназије у Мркоњић Граду, може олакшати будућим гимназијалцима, али и њиховим родитељима.
 
„Комплет уџбеника за први разред Гимназије кошта од 170КМ до 200КМ, а Општина Мркоњић Град од прошле године у потпуности финансира и превоз свих ученика.
Овим мјерама значајно растерећујемо кућне буџете“, истакао је Вођевић.
 
„Нашу Гимназију су завршили многи бивши и садашњи доктори, научници, инжењери, те је сигуран темељ за стицања знања и наставак школовања на разним факултетима. Позивам и матуранте основних школа из околних општина да упишу Гимназију у Мркоњић Граду, јер ће уџбеници бити бесплатни за све“, додао је Вођевић.
 
Директор ЈУ Гимназија Мркоњић Град, Зоран Бјелајац, похвалио је одлуку начелника општине Мркоњић Град, који је још једном дао до знања да је опредијељен и спреман да улаже у образовање и младе људе у нашем граду. Навео је да је ова идеја замишљена као одговор локалне заједнице на све мањи број одјељења у ЈУ „Гимназија“ Мркоњић Град. Иначе, негативан тренд смањења броја гимназијских одјељења присутан је и у осталим гимназијама широм Републике Српске.
„Реновирањем школског објекта, опремањем кабинета, као и многим другим погодностима руководство Општине све више препознаје образовање и школство као веома важан ресурс културног и привредног развоја заједнице. У име будућих ученика ЈУ „Гимназија“ Мркоњић Град захваљујемо се руководству Општине и начелнику лично“, истакао је Бјелајац.

  • 19.5.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD