Забране и ограничења продужена до 30. марта

Забране и ограничења продужена до 30. марта

Начелница општине Мркоњић Град и предсједник Штаба за ванредне ситуације Дивна Аничић  донијела је данас Наредбу којом се рестриктивне мјере, уведене због актуелне епидемиолошке ситуације у вези са корона вирусом, продужавају на период до 30. марта у складу са одлуком Владе РС.

1.      До 30.03.2020. године, на подручју општине Мркоњић Град, обуставља се рад:

-          свих угоститељских објеката,

-          свих трговинских објеката, осим трговина прехрамбеним производима и робама широке потрошње, пољопривредних апотека и трговина сточне хране,

-          свих објеката гдје се пружају занатско - услужне дјелатности, осим аутомеханичарских радњи и такси служби, под условом да редовно проводе мјере дезинфекције,

-          спортских кладионица,

-          свадбених салона,

-          фитнес – центара (фитнес клубова и сличних облика организовања),

-          дјечијих играоница,

-          пијаца,

-          приватних стоматолошких амбуланти и

-          спортских организација и школа спорта, те тренинга и организовања такмичења за спортисте свих категорија. 

2.      Трговинама прехрамбеним производима и робама широке потрошње, пољопривредним апотекама и трговинама сточном храном, ограничава се рад од 07,00 до 18,00 часова сваким даном.

3.      Угоститељски објекти који су регистровани за доставу хране за потребе организованих оброка запослених у привредним субјектима, искључиво могу вршити само доставу хране за те привредне субјекте.

4.      Ограничава се рад од 07,00 до 22,00 часа сваким даном субјектима који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача (искључиво у погледу продаје њихових производа).

5.      Апотеке раде без промјене радног времена.

6.      Бензинске пумпе и аутобуске станице настављају да раде у досадашњем режиму, без обављања угоститељских услуга, с тим да је продаја прехрамбених производа и роба широке потрошње ограничена до 18,00 часова.

7.      Хотели, хостели и други објекти за смјештај могу пружати угоститељске услуге искључиво за пријављене госте.

8.      Сви субјекти којима је дозвољено да раде, дужни су да обезбједе ограничен број људи у затвореном простору, уз мјере појачане дезинфекције.

9.      Обавезује се Одјељење за инспекцијске послове да у провођењу ове Наредбе обезбиједе поштовање исте од стране напријед наведених субјеката.

10.  Налаже се контролним органима из тачке 9. да се непоштовање ових мјера кажњава у складу са Законом о заштити становништва од заразних болести и Кривичним законом Републике Српске.

 11.  Ступањем на снагу ове Наредбе, престаје да важи Наредба број: 01-81-4/20 од 16.03.2020. године.

 12.  Ова Наредба ступа на снагу дана 23.03.2020. године и иста ће бити објављена у „Службеном гласнику општине Мркоњић Град“.

Наредбу можете погледати и преузети овдје

  • 20.3.2020. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD