Потписани уговори за финансирање пројеката невладиних организација

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је на Зеленковцу уговоре о додјели средстава за реализацију пројеката са представницима 20 невладиних организација и удружења која дјелују на територији општине.

 

Укупно је додијељено 22.930,00 КМ за финансирање 20  пројеката који ће бити реализовани на подручју општине Мркоњић Град и који су у складу са Стратегијом развоја општине.

Начелница општине Дивна Аничић каже да је задовљна активизмом невладиних организација.

„Као и сваке године након објављеног јавног позива, комисија за додјелу средстава је у складу са процедурама и правилима изабрала 20 пројеката. Овде није поента у новцу, већ је поента у активизму невладиних организација и начину на који они спроводе своје пројекте“ истакла је Аничићева.

Сарадња између општине Мркоњић Град и невладиног сектора у протеклом периоду показала се као изузетно добра и продуктивна, јер је реализовано више значајних поројеката за локлану заједницу.

„Ми смо данас у овом предивном амбијенту на Зеленковцу код нашег домаћина Боре Јанковића гдје се одржава џез фестивал, искористили прилику да потпишемо 20 уговора за невладине организације и удружења грађана која су уредно предала своје пројекте на јавни позив општине Мркоњић Град. Након коначних резултата комисија је одабрала 20 пројеката који су финансирани у износу од 22.930,00 КМ. Захваљујем се свима на упорности и жељи да се реализију њихови пројекти“, рекла је Ђурђица Шолак, самостални стручни сарадник за младе, невладине организације и вјерске заједнице.

Списак одобрених пројеката можете погледати овдје.

  • 9.7.2019. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD