Радна терапија за чланове удружења „Мелем“

Представници општине Мркоњић Град, Центра за ментално здравље и Центра за социјали рад посјетили су јуче у мјесту Бараћи Сашу Тошића предсједника удружења "Мелем", који реализује пројекат за ментално обољела лица "Наставак радно окупационе терапије", који подразумијева гајење пасуља и купљењу шљива .

Тошић је рекао да је за реализацију овог пројекта од општине Мркоњић Град добио 1.000 КМ.

 "Ово је друга година да Општина подржава наш пројекат. Ове године радили смо на гајењу пасуља и купљењу шљива. Веома је важно да и ментално обољелии мају прилику да нешто зараде и да се осјећају друштвено корисни", рекао је Тошић. Он је додао да у оквиру Удружења праве и  каише од змијске коже.

Један од учесника пројекта и корисник Центра за ментално здравље Илија Калаш каже да се лијепо осјећа и да му ова радно окупациона терапија одговара.

''Није напорно, волим да радим, а уједно нешто зарадимо и дружимо се. Ова радна терапија је боља од било каквих лијекова", истакао је Калаш.

Мира Стојичић радни терапут у Центру за ментално здравље каже да је радна терапија саставни дио лијечења и рехабилитације лица са менталним потешкоћама.

''Циљ радне терапије је да  лица са менталним потешкоћама у што већем обиму ојачају и оснаже и да им пружимо подршку да постану што самосталнији, функционалнији и да што мање овисе о члановима своје породице, друштва,заједнице и да постану самоувјерени и мотивисани да брину о себи'', рекла је Стојичићева. Она је додала да је Саша примјер како и људи са психичким проблемима могу да раде и да имају иницијативе.

 

 

  • 14.9.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD