Потписан уговор за набавку новог санитетског возила

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је данас уговор са директором фирме ''Верано Моторс'' Слађенком Галићем о набавци санитетског возила за потребе Дом здравља ''Др Јован Рашковић'' вриједности 74.990 КМ, које је обезбиједило Министарство финансија РС.

Аничићева је рекла да ће ново возило побољшати квалитет услуге у здравству за становништво ове регије.

''Возило је било неопходно и треба нам да квалитетно и брзо превезе пацијенте до најближег Клиничког центра у Бања Луци за све оне услоге које не пружа Дом здравља у Мркоњић Граду'', рекла је Аничићева. Додајући да је захвална Влади РС која је омогућила набавку овог потпуно новог санитетског возила.

Директор Дома здравља ''Др Јован Рашковић'' Радивој Ерак је казао да је ово возило  веома важно за ову здравствену установу, прије свега јер је опремљено савременом опремом коју немају постојећа возила.

''Ово је велика помоћ за наш Дом здравља, обзиром на услуге које пружамо,а то је између осталог и санитетски превоз пацијената до најближе здравствене установе секундарног и терцијарног нивоа. Ново возило  које ће бити опремљено савременом опремом у томе ће нам много помоћи, јер су нам садашња возила доста стара'', рекао је Ерак.

Он је истакао да Дом здравља послује позитивно, те се захвалио Влади РС и начелници општине Мркоњић Град на помоћи коју им стално пружају, као и радницима Дома здравља који су имали и своја властита одрицања да би квалитетно пружали услуге за становништво цијеле ове регије.

 

 

  • 13.9.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD