Меморијални кошаркашки турнир „Да се не заборави“, 28. и 29.септембра

Познати су учесници Меморијалног кошаркашког турнира „Да се не заборави“, који ће се одржати 28. и 29.септембра у Мркоњић Граду. То је екипа ''Војводине'' из Новог Сада, ''Шентјур'' из Словеније, ''Братунац'' и домаћа ''Младост''.

Турнир се организује поводом обиљежавања страдања Срба у Мркоњић Граду и Западној Крајини у јесен 1995.године, када је ово подручје окупирала Војска Хрватске и Хрватског вијећа одбране, односно такозване Армије БиХ.

Предсједник Управног одбора КК ''Младост'' Крстан Томић, истиче да упрва клуба свеке године посвећује посебну пажњу одржавању турнира.

''То је за нас веома значајан турнир, али вјерујем и у оквирима Републике Српске. Желимо да као спортисти  пошаљемо поруку да се злочини над српским народом не смију заборавити. Ове године смо успјели да обезбиједимо учешће КК ''Војводина'' на турниру и прволигашке екипе ''Шентјур'' из Словиније, која је и прошле година била наш гост. Турнир је уједно и добра прилика да наш стручни штаб провјери колико је екипа спремна за предстојећи шампионат, гдје су наше амбиције пласман у врх тебеле'', каже Томић.

 

  • 12.9.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD