Крајем мјесеца обиљежавање 10. година успјешног пословања ФО ''Бема'' у Мркоњић Граду

Фабрика обуће ''Бема 2'' у Мркоњић Граду 27.септембра прославиће 10 година успјешног рада. Био је то повод посјете директора Маринка Умићевића општини Мркоњић Град, гдје је са начелницом Дивном Аничић разговарао око обиљежавања овог веома значајног јубилеја. Свечаности ће поред радника, власника и менеџмента присуствовати бројни сарадници и личности из друштвено-политичког живота.

Фабрика обуће ''Бема'' послује на двије локације у Бањалуци и Мркоњић Граду, гдје запошљава око 1600 радникаод чега у Мркоњић Граду око 400 радника. Има отворену по једну продавницу обуће у Бањалуци и Мркоњић Граду, а ових дана у фабрици је произведен и милионити пар ципела.

Аничићева је рекла да је ова фабрика највећи привредни субјект на подручју општине Мркоњић Град, те да им општина помаже кроз своје подстицаје и програме за привредни развој. ''Општина Мркоњић Град до сада је пружила подршку у износу од око 300.000 КМ за запошљавање  120 радника, а одобрен им је и кредити по веома повољној каматној стопи у износу од 50.000КМ чија је реализациај у току'', рекла је Аничићева. Она је додала да ће и надаље наставити са подршком овој веома успјешној фабрици.

Умићевић је истакао да запослени у фабрици у Мркоњић Граду имају редовна мјесечна примања, те да је у фабрику инвестирано милион еура у машине и преко 500.000КМ у санацију објекта.  

''Примања у нашој фабрици су редовна са просјечном платом у износу око 600 КМ. Радницима је обезбијеђен и топли оброк, те превоз  за оне који путују. Такође, за дјецу радника који похађају основну школу руководство фабрике обезбјеђују уџбенике, и за оне који похађају први и други разред обућу'', рекао је Умићевић.

Умићевић је додао да су током дугогодишњег искуства, стекли кадровски и технолошки капацитет да производе све врсте обуће, те тако да данас ова фабрика ради  високомодну женску,мушку, дјечију и спортску обућу, трекинг програм, кућне папуче , бризгану, заштитну и радну обућу.

Фабрика обуће ''Бема'' основана је 2004. године оснивачким капиталом словеначких држављана господина Мартина Жилника и Бењамина Фугине. Данас је једна од најмодернијих фабрика ове врсте у Европи.

Купци са којима сарађују током ових година су: Схое@Схирт , Паул Греен, ЛОWА, Рохде, Фиделио, Адидас, Алпинестарс, Цицибан, Копитарна, Ара, Ремс, Ханwаг, Легеро, Цицибан, Форнари, Министарство одбране БиХ, Полиција Републике Српске.

 

  • 11.9.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD