Отворена изложба „Звијезде и међузвјездани простор“

У Галерији Културног центра „Петар Кочић“ начелник одјељења за привреду и финансије општине Мркоњић Град Томислав Тодоровић, отворио је данас изложбу „Звијезде и међузвјездани простор“. Аутор изложбе је астроном Ферид Ћехић из Париза, који је родом из Мркоњић Града.

На 36 фотографија презетована су  савремена достигнућа у области астрономије.

Ћехић  је за потребе Култрног центра „Петар Кочић“ обезбиједио још један  телескоп помоћу кога се може пратити простор галаксије.

''Ово друга изложба која је посвећена историји астрономије и достигнућима астрономских научника. Са овим телескопом могу се посматрати планете и веће галаксије које су ближе нама, а овим инструментима се могу вршити и веома добра аматерска посматрања'', рекао је Ћехић. Он је додао да ће следећа изложба бити посвећена  инструментима  која су у конструкцији сада и која ће доминирати у научним истарживањима у следећих десет година.

Боро Бошкић, директор КЦ ''Петар Кочић''  рекао је да су веома захвални господину  Ћехићу  што је своје искуство подјелио са ученицима основних и средњих школа, те омогућио да своје теоретско знање олакшају кроз праксу.

Изложба ће бити отворена наредних 30 дана.

  • 10.9.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD