• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Најбољи екипа „НМС Промет“ и „Најбољи ортаци“

У категорији сениора екипа НМС "Промета" славила је на "Street ball 2018". Друго мјесто освојила је екипа РС "Silicon", док су трећи кошаркаши из тима Кафе бар "Benz". У категорији до 16 година тилулу су освојили "Најбољи ортаци", друго мјесто припало је екипи "Електор", а трећи су били "Мунгоси".

Протекле седмице Мркоњић Град окупио је најбоље кошаркашке екипе на "Street ball 2018", и то у двије старосне категорије.  За главну награду борила се укупно 21 екипа, њих осам у узрасту до 16 година и 13 екипа у категорији сениора.

Начелница Дивна Аничић је рекла је да ће Мркоњић Град увијек подржавати сличне манифестације, јер је познат по добрим спортистима, а посебно се, каже, истичу кошаркаши који данас играју за много веће клубове од КК "Младост", што је и доказ о квалитету спортиста из Мркоњић Града.

Укупан наградни фонд износио је три хиљаде КМ, а највећи дио је издвојен за награде сениора, и то за прво мјесто 1.600 КМ, друго:  700 КМ а треће 300 КМ, док су били међу награђенима и најбољи тројкаши као и такмичари у закуцавању, а новчана награда није изостала ни за узраст до 16 година.

Директор ЈУ КСЦ "Петар Кочић" Боро Бошкић додаје да је турнир оправдао очекивања, јер је окупио најбоље екипе из Мркоњић Града али и сусједних општина (Бањалуке, Шипова, Челинца), и да су по први пут ове године имали такмичење за узраст до 16 година, гдје се могла видјети квалитетна кошарка, али и наговјешаји да ће КК "Младост"  и у наредном периоду имати квалитетне младе играче са подручја Мркоњић Града.

Награде узрасту до 16 година је уручио предсједник КК "Младост" Крстан Томић, а сениорима начелница општине Дивна Аничић.

  • 7.8.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD