• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

За пројекте невладиних организација 39.630КМ

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је јуче у просторијама Хидроелектране ''Бочац'' са представницима 19 невладиних организација уговоре о финансирању њихова 23 пројеката, за које је ова локална заједница издвојила 39.630 КМ.

Одобрена су 23 пројеката из различитих области од 25 пријављених на конкурс, а невладине организације појединачно су добиле од 1.000 до 2.000 КМ, колико је одобрено и за пројекат "Jazz Festival-2018" Еколошког покрета "Зеленковац".

Предсједник тог покрета Борислав Јанковић рекао је да су спремни за још један фестивал, који ће бити одржан посљедњег викенда у јулу, те истакао да је ове године славе пунољетство и да су посебно поносни на то.

''Општина Мркоњић Град у континуитету подржава овај пројекат. Ове године ћемо имати четири концертна дана попуњена музиком , а ту је и боравак у природи и дружење. Овај фестивал нам нуди једну велику промоцију како наше организације, тако и туристичку понуду општине Мркоњић Град'', рекао је Јанковић.

Удружење"Наша жена", добило је 3.500КМ за реализацију два пројекта "Подрашничко саборовања'' и ''Уређење паркинг простора и прилаза етно кући у Подраници'' .

Предсједница Удружења Борјана Јанковић рекла је да је веома сретна што су им одобрена обадва пројекта и захвалила се општини на подршци коју имају дуги низ година.

Аничићева је рекла да општина годинама подржава рад невладиних организација јер су њихови пројекти корисни за заједницу.

''Ја сам им врло захвална на активизму и на томе што су писали толики број јако добрих пројеката корисних за заједницу из области културе, спорта, социјалних услуга, хуманитарног рада и свега осталог. Надам се да ће сви успјешно да реализују своје пројекте'', казала је Аничићева.

Она је навела да је потписивање уговора организовано на Хидроелектрани у Бочацу да би се сви више упознали са радом овог врло значајног предузећа.

Директор ХЕ ''Бочац'' Недељко Кесић рекао је да је врло срећан што је потписивање уговора организовано баш код њих.

''Ја кроз сво рад настојим да помогнем многим удружењима, и данас сам веома срећан. Користим ову прилику да кажем да ће управа предузећа донирати 20 хиљада марака општини Мркоњић Град, која ће та средства даље да распореди за рад удружења грађана'', рекао је Кесић.

ОДОБРЕНИ ПРОЈЕКТИ УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА/НВО

 

 

  • 6.7.2018. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD