Спорт

Спорт

Информација о стању у области спорта  рађена  је на бази достављених података од стране спортских и других организација које су регистроване на подручју општине Мркоњић Град и остале расположиве документације, као и приједлога Одјељења за општу управу и друштвене дјелатности.

На подручју општине Мркоњић Град регистровано је 10 (десет) спортских клубова који функционишу у 7 (седам) спортских грана и то: фудбал, одбојка, кошарка, стони тенис, атлетика, шах и џудо. Клубови се финансирају из буџета Општине и од прихода од донација и спонзора.

 Спортске  манифестације и вријеме одржавања

 

  •  «Избор најбољих спортиста и спортског колектива општине Мркоњић Град» (03. фебруар)
  • Градски турнир у малом фудбалу  (20. јануара-03. феб.)
  • «Дани косидбе Балкана 2010»   (01-02. јул)
  • „STREET BALL „ (09-12. јул)
  •   «Госпојинска улична трка 2010»  (20. септембар) 
  •  „Спортске радничке игре „  (почетак децембра)

 
Фото: Госпојинска улична трка

Спортски терени : У складу са Програмом  спортских активности  у претходним годинама  издвојена су значајна средства за герадњу спортских објеката и терена, изграђена је спортска дворана, реконструисан стадион „Луке“ изграђена су дјечија игралишта у улици Николе Тесле, Цара Душана, Зборишту,Брешином потоку, Каменици, Стражбеници и спортска игралишта у улици Николе Тесле и мјесним заједницама Подбрдо, Граци, Ораховљани, Брдо, Бјелајце, Копљевићи, Котор, Мајдан Оћуне, Подрашница.  

 

Спортска дворана

 Изградња овог значајног објекта завршена је у децембру 2006. године. Завршетком изградње спортске дворане створени су оптимални услови за бављење различитим спортовима. Опремљена  је најсавременијом опремом и има капацитет 1.200 гладалаца

(750 сједећих мијеста). Дворана има стандард међународне спортске асоцијације и носи епитет једне од најмодернијих и најфункционалнијих.

 

 Градски стадион

 У  2007. години завршена је реконструкција градског стадиона. На сјеверној страни  стадиона су  изграђене бетонске трибине, на којима су уграђене пластичне столице за око 1800 гледалаца. Уређене су свлачионице и клупске просторије, чиме су створени бољи услови за рад фудбалског  клуба.