Јавна установа Културнo-спортски центар

Јавна установа Културнo-спортски центар

Адреса: Улица Светог Саве 1

                70260 Мркоњић Град

                Телефон: 050 221 170

                 Факс         050 221 171

  Директор: Боро Бошкић

Центар културног и друштвеног живота града, који је знатно оштећен у протеклом рату. Фазе његове обнове почеле су прије 10 година.

У том периоду обнове, уређене су просторије Агенције за привредни развој,библиотеке, читаонице и један дио простора за НВО сектор.  Данас ће овај објекат служити свим  грађанима првенствено омладини, људима који се баве културом, образовањем, привредом и бизнисом.

 

Културни центар је првенствено носилац свих културних активности и мјесто које пружа све услуге из области културе, као нпр: организацијом позоришних и кино представа, концерата, јавних предавања, семинара, курсева, изложби различитог садржаја, књижевних вечери, промоција књига....

 

Са Културним центром сарађује Културно умјетничко друштво ''Петар I Карађорђевић  Мркоњић'' који постоји од 1992 године,  а основа рада му је фолклор и његовање традиције. Затим, Клуб умјетничких душа –Удружење које се бави промоцијом и развојем културе и културних садржаја и разним манифестацијама на које се односи њихов рад а то су: промоције књига, изложбе пјесничке вечери , Одбор за културу општине, Основне и средње школе, НВО, .....

 

ГАЛЕРИЈА

 

Простор који обухвата око 160 квадратних метара.

Галеријски простор је разновсног културног и умјетничког садржаја, првенствено намијењен  за излагање умјетничких радова, изложби, фотографија, ликовних колонија.......

На спрату  изнад галеријског простора налази се ЕТНО  МУЗЕЈ са сталном поставом постамената и предмета  културно –историјске особености мркоњићког краја.

 

СПОМЕН СОБА –

Простор који обухвата 70 квадратних метара.   Један вид музејског садржаја је и СПОМЕН СОБА.

Спомен соба је  помен погинулим борцима са подручја општине Мркоњић Град који су  своје животе дали у одбрамбено –отаџбинском рату у периоду од 1991-1995 године. 

На мермерној плочи у спомен соби су исписана 262 погинула борца и 20 бораца који се воде као нестали.

У спомен соби се могу видјети  предмети погинулих српских бораца, личне ствари, документи, фотографије,  војне карте, књиге као и експонат српског војника са униформом из тог периода.

Спортска дворана "АРЕНА КОМЕРЦИЈАЛНЕ БАНКЕ"

 

Адреса:  Улица Јована Цвијића бб

                 70260 Мркоњић Град

                  Република Српска

                 Телефон: 050 214 355

                 e-mail: mgsport@yahoo.com


 

 

 

 

Поставите питање директору КСЦ Петар Кочић Мркоњић Град