Ученички и студентски стандард

Ученички и студентски стандард

СТИПЕНДИЈЕ У ОПШТИНИ МРКОЊИЋ ГРАД 


Општина Мркоњић Град издваја значајна финансијска средства за студенте, у складу са Одлуком о стипендирању студената првог циклуса на високошколским установама. Средства за стипендије планирана су Буџетом општине за текућу школску годину. Стипендија  се додјељује за период од (јануар-октобар), до се висина стипендије одређена је по критеријумима и износи од  (120,150,180 КМ). Са позиције стипендија из буџета општине се такође издвајају средства за дјецу без оба родитеља. 

Фото са потписивања Уговора  стипендија 

 

НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ У ОПШТИНИ МРКОЊИЋ ГРАД

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић данас је уприличила свечани пријем за најбоље ученике основне и средње школе са подручја, за које је општина обезбиједила и новчане награде од 100 до 450 КМ.  

Општина је за ове намјене издвојила 3.050 КМ за 11 средњошколаца и 3.550 КМ за 18 основаца. Награђени су ђаци генереције, вуковци, ученици са добрим резултатима на регионалном и републичком такмичењу, те ученици који су остварили добре спортске резултате. Ви сте понос овог града. Не заборавите наставнике и родитеље. Желим да и даље будете успјешни као до сада", рекла је Аничићева и свим ђацима пожељела успјешно даље школовање. Ђак генерације мркоњићке Машинске школе Зоран Анђелић захвалио је представницима општине јер дају подршку најбољим ученицима. Изузетна је част бити ђак генерације, то је уједно подстицај за наредно школовање. Труд се исплати", истакао је Анђелић. Најбољи ученици основних и средњих школа у школској 2016/2017. години