Одобрени пројекти НВО за 2016. годину

Одобрени пројекти НВО за 2016. годину

Општина Мркоњић Град за пројекте невладиних организација

обезбиједила 15.510 КМ

 

Мркоњић Град - 3.8.2016. године

 Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић данас је са представницима осам невладиних организација потписала уговоре о финансирању њихових пројеката. На расписани конкурс стигло је 12 пројеката, а одобрено је 10 и за те намјене општина је издвојила 15.510 марака. Поједниначно невладине организације су добиле од 500 до 2.510 КМ, а пројекте су кандидовали из области спорта, културе, хуманитарног рада и подршке дјеци и младима ометеним у развоју.

Аничићева је рекла да општина већ дуги низ година подржава рад невладиних организација складу са стратегијом развоја општине.

''За десет година одобрено је преко стотину пројеката који су реализовале омладинске организације,  а ради се о пројектима који су корисни заједници, али и њиховим члановима и они су видљиви на многим мјестима широм општине'', рекла је Аничићева. Она је  нагласила да се ради о веома активним удружењима која окупљају велики број чланова и која су носиоци многих манифестација значајних за општину Мркоњић Град.

Удружењу ''Мали принц'' одобрена су средства за реализацију два пројекта ''Запјевај дјечији свијете'' у износу од 2.510 КМ и за пројекат ''У здравом тијелу здрав дух'' у износу од 1.500 КМ .

''Општина Мркоњић Град сваке године подржава пројекте невладиних организација, а ове године су подржали наша два пројекта. Осим тога подржавају и многе друге активности које удружење ''Мали принц '' реализује на подручју општине Мркоњић Град'', рекла је  Милијана Малић предсједница удружења ''Мали принц''и истакла да је подршка локалне заједнице неизоставна у свим активностима.

И Градском позоришту одобрена су средства за реализацију два пројекта и то 2.000 КМ за пројекат  ''Копродукцијска представа Градског позоришта Мркоњић Град и позоришта Приједор'' и 1.000 КМ за пројекат ''Школа глуме Балкана 2016.''

Еколошком покрету ''Зеленковац'' за пројекат ''Џез фестивал 2016'' одобрено је 2.500 КМ

КУД ''Петар Кочић'' одобрена су средстав за пројекат ''Набавка народне ношње за сценски наступ''.

Удружењу ''Наша жена'' за пројекат ''Подрашки модри вез'' одобрено је 1.500 КМ,  док је по 1.000 КМ одобрено Удружењу Дневни центар за дјецу и омладину ''Бубамара'' за пројекат ''Подршка раду Дневног центра'' и Удружењу ''Уздравље'' за пројекат ''Љековитим биљем против социјалне искључености корисника услуга менталног здравља''

Удружењу ''Широко врело'' Шибови одобрено је 500 КМ за пројекат ''III фестивал шумских плодова''.