Одoбрени пројекти НВО за 2015

Одoбрени пројекти НВО за 2015

 Општина Мркоњић Град финансираће са 14.150 марака реализацију 11 пројеката удружења грађана са подручја општине. Удружења грађана пројекте су кандидовали из области спорта, културе, хуманитарног рада и подршке дјеци и младима ометеним у развоју.

 

Пројекат хуманитарног карактера ''Помоћ у животним намирницама старим и изнемоглим лицима'' ће реализовати удружење грађана Коло српских сестара ''Рођење пресвете Богородице''.

''Циљ овога пројекта јесте да помогнемо старим и изнемоглим лицима у основним животним намирницама и уједо их обиђемо да знају да нису сами'' рекла је Биљана Еремија предсједница Удружења.

Пројекати који ће бити реализовани су у складу са Стратегијом развоја општине  каже Ђурђица Шолак, секретар комисије за одабир  пројеката и сарадник за младе у општини Мркоњић Град.

''Општина Мркоњић Град уназад седам година подржава пројекте удружења грађана и ове године финансирамо 11 пројеката, који су у складу са Стратегијом развоја општине 2014.-2024.година. Ријеч је о пројектима који су од великог значаја за ову локалну заједницу и чијом реализацојим смо осигурали одржавање сада већ неких традиционалних манифестација'', каже Шолакова.  Додајући да кроз ове пројекте настоје да побољшају квалитет живота грађана.

Највећи износ од  2.000 марака добио је Еколошки покрет ''Зеленковац'' за пројекат ''Џез фестивал 2015''.

Градском позоришту одобрена су средства за реализацију два пројекта ''181 – Дераматизација о страдању Срба у Мркоњић Граду'' у износу од 1.800 КМ и за пројекат ''Срце дјеци са луткама кроз радионице и представу'' у износу од 500 КМ.

Омладинској организацији ''Центар'' за пројекат ''Реконструкција дијела Дома културе којим управља ОО ''Центар'' одобрено је 1.750 КМ.

Износ од по 1.500 КМ одобрен је Удружењу ''Идеја'' за пројекат ''МГ –водич'' и КУД-у Краљ Петар I Карађорђевић Мркоњић за пројекат '' Набавка народне ношње''.

Дневном центру за дјецу и омладину ''Бубамара'' одобрено је 1.300 КМ за пројекат ''Физиотерапеут у Дневном центру''. Док су по 1.000 КМ добили Удружење ''Наша жена'' за пројекат ''Подрашки модри вез'', Клубу умјетничких душа  за пројекат '' VIII Ликовна колонија УМ'' и Коло српских сестара ''Рођење пресвете богородице'' за пројекат ''Помоћ у животним намирницама старим и изнемоглим лицима''.

Удружењу ''Широко врело'' Шибови одобрено је 800 КМ за пројекат ''2 фестивал шумских плодова''

Сарадња између општине Мркоњић Град и невладиног сектора у протеклом периоду показала се као изузетно добра и продуктивна, јер је реализовано више значајних поројеката за локлану заједницу.