Tenderi / Konkursi

Obrasci

Privreda opštine Mrkonjić Grad
Privredni savjeti
Put do građevinske dozvole
SMS parking
ISO 9001:2008
BFC Mrkonjić Grad

Dobro došli na zvaničnu internet prezentaciju opštine Mrkonjić Grad

Veća izdvajanja iz budžeta za svako rođeno dijete

Iz budžeta opštine Mrkonjić Grad počinje isplata naknade za svako novorođeno dijete sa područja opštine. Sredstva za ovu poziciju su obezbjeđena u budžetu opštine na......

I Z B O R I ZA ČLANOVE SAVJETA MJESNIH ZAJEDNICA

Opštinska izborna komisija Mrkonjić Grad obavještava sve političke stranke, udruženja građana i građane opštine Mrkonjić Grad, da je Skupština opštine Mrkonjić Grad, na sjednici......

Prijave mladih za Coca-Colin projekat podrške mladima

Projekat Coca-Colina podrška mladima je nacionalni program kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, koji je ove godine namijenjen mladim nezaposlenim licima starosne dobi od 18......

U toku asfaltiranje gradskih ulica

U opštini Mrkonjić Grad u toku je asfaltiranje gradskih ulica. U Novom Naselju u ulici Petra Kočića asfaltiraće se dva kraka i jedna ulica......

Načelnica Divna Aničić prenijela iskustva dobre saradnje sa ILDP-om

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić, prisustvovala je juče kao partnerska jedinica lokalne samouprave u okviru Projeta integrisanog lokalnog razvoja /ILDP/, u Sarajevu potpisivanju......

U nedjelju 23. jula 4. festival šumskih plodova - Šibovi 2017

U nedjelju 23. jula u selu Šibovi održaće se 4. Festival šumskih plodova - Šibovi 2017. Festival je pokrenulo Udruženje Široko vrelo-Šibovi 2014. godine......

U toku asfaltiranje puteva u MZ Bjelajce

U okviru aktivnosti asfaltiranja lokalnih puteva u toku je asfaltiranje dva kraka u Mjesnoj zajednici Bjelajce. Asfaltiran je krak za Jerkoviće dužine 240 metara......

U Gustovari proslavljena hramovna slava - Petrovdan

Cvetom liturgijom, litijom i tradicionalnim sječenjem slavkog kolača svečano je i ove godine obilježena hramovna slava hrama u Gustovari, posvećenog Sv. apostolima Petru i......

10. godina ulaganja u projekte mladih fondacije Mozaik i opštine Mrkonjić Grad

Opština Mrkonjić Grad i fondacija „Mozaik“ zajedno sarađuju na projektima od 2008 - 2016. godine i u tom periodu uspješno je realizovano 77 projekata......

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191
Zoning plan područja posebne namjene TRC Balkana


 

Plaćanje Komunalne naknade je zakonska obaveza!

 

 


 

Reference

 

ZP "Hidroelektrane na Vrbasu" a.d. Mrkonjić Grad 

Klice današnjeg kolektiva ZP „Hidroelektrane na Vrbasu“ a.d. Mrkonjić Grad, ponikle su još u periodu same izgradnje. Radna organizacija u osnivanju za izgradnju Hidroelektrane “Bočac” počela je sa radom 1975. godine. Hidroelektrana “Bočac” je izgrađena i puštena u rad 05.12.1981. godine, od kada je radila u sastavu Elektrovrbasa sa sjedištem u Mrkonjić  Gradu.

Raspadom elektroenergetskog sistema BiH 1991. godine, Hidroelektrana “Bočac” radila je jedno vrijeme samostalno. U ratnim okolnostima isporučivala je električnu energiju Banjalučkoj regiji, Ličkoj Krajini i Zapadnoj Slavoniji.

Od 1992. godine Hidroelektrana “Bočac” posluje kao zavisno državno preduzeće - ZDP „Hidroelektrane na Vrbasu“ sa sjedištem u Mrkonjić-Gradu, u okviru matičnog preduzeća „Elektroprivreda Republike Srpske“. Od tog momenta, zahvaljujući povezanošću i koordinaciji zajedničkog rada u elektroenergetskom sistemu Republike Srpske, Federacije BiH i šire, ZDP „Hidroelektrane na Vrbasu“ su prisutne na domaćem i inostranom tržištu.

U skladu sa globalnom politikom tranzicije privrede RS ka tržišnoj ekonomiji privređivanja, ZDP “Hidroelektrane na Vrbasu” izvršilo je svojinsku i vlasničku transformaciju. Počev od februara 2005. godine, preduzeće je transformisano u akcionarsko društvo i od tada posluje kao ZP “Hidroelektrane na Vrbasu” A.D. koje je u sklopu matičnog preduzeća MH „Elektroprivreda Republike Srpske“ A.D. Trebinje.

 

 

 

"Mrkonjićputevi" AD

 

Preduzeće "MRKONJIĆPUTEVI" AD je savremeno, tehnički opremljeno preduzeće koje se bavi izgradnjom, rekonstrukcijom i održavanjem puteva. OOUR Mrkonjić Grad koji je poslovao u sastavu RO Kozara putevi, Banja Luka je formiran 1979. godine, a prije formiranja OOUR-a poslovalo je kao sekcija preduzeća.

 

U periodu od 1992. do 1996. godine broj radnika je značajno smanjen. Nakon vojne okupacije Mrkonjić Grada, odvezena je kompletna mehanizacija, čime je preduzeće ostalo samo sa nekoliko mašina i automobila. 

Privatizacija preduzeća je izvršena 2001. godine. Većinski vlasnik gospodin Mladen Milanović je nakon privatizacije uložio značajna sredstva i stvorio osnovne pretpostavke za aktivno učešće preduzeća na tržištu.


Djelatnosti Preduzeća su:

  • Izgradnja i održavanje puteva,
  • Zimsko održavanje puteva,
  • Proizvodnja kamenih agregata,
  • Proizvodnja betonskih smjesa,
  • Proizvodnja asfalta.

 

"MG MIND" d.o.o

 

Trgovačko preduzeće "MG Mind" d.o.o. Mrkonjić Grad od samog osnivanja svoje poslovanje zasniva na kvalitetnoj poslovnoj saradnji sa dokazanim proizvođačima, čije proizvode uvrštava u svoju ponudu. Bogata ponuda proizvoda vrhunskog kvaliteta po povoljnim cijenama je najbolji put do zadovoljnih kupaca.

 Zahvaljujući kvalitetu proizvoda preduzeće postepeno otvara veći broj maloprodajnih objekata u više gradova, čime je omogućeno poslovanje na širem području.

Trgovačko preduzeće "MG Mind" d.o.o. Mrkonjić Grad je ovlašteni serviser proizvoda A.D. "Alfa Plam" Vranje na prostoru Bosne i Hercegovine. U ponudi preduzeća se nalaze svi proizvodi ovog renomiranog proizvođača, sa dugom tradicijom i dokazanim vrhunskim kvalitetom proizvoda.

Ističemo dugogodišnju uspješnu poslovnu saradnju sa preduzećima:Indesit, Beko, Končar, Gorenje, čije proizvode možete naći u našim maloprodajnim objektima.Sastavni dio ponude su i proizvodi Samsung, Panasonic, Beko i brojni drugi proizvodi poznatih proizvođača.

Djelatnost preduzeća je postepeno proširena na izgradnju, održavanje i zaštitu puteva. Za ovu djelatnost je nabavljena nova, savremena mehanizacija, izuzetnog kvaliteta. Od 2005. godine u sastavu preduzeća se nalazi poslovna jedinica MG Putevi Prnjavor, koja izvodi značajne radove na održavanju i izgradnji puteva. Sve poslove na održavanju puteva izvodimo vlastitom mehanizacijom, opremom i materijalom. Za potrebe održavanja puteva je nabavljena nova, savremena asfaltna baza i postrojenje za proizvodnju kamenih agregata

 

"R-S Silicon" d.o.o.

 

"R-S Silicon" osnovan je 2012. godine od strane "Metalleghe Spa Italy". To je bila "greenfield" investicija za silikonsku tvornicu metala. Silikonski metal je naš primarni proizvod, a sekndarni je silicijum dioksid. To je visoka i moderna tehnologija, karakteristična po svom procesu proizvodnje, fabričkom pogonu, aspektu zaštite okoliša i internoj laboratoriji u kojoj imamo strogu kontrolu osnovnih sirovih materijala i finalnog proizvoda.

"R-S Silicon" je nova kompanija "Metalleghe" Grupe koja ima veliko iskustvo u proizvodnji silikonskog metala u poslednjih 15 godina. Proizvodnja se obavlja putem potopljene električne peći kapaciteta od 16 000 t silikonskog metala godišnje.

 

"NMS-PROMET" d.o.o.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed egestas turpis in enim semper mattis. In dictum tellus molestie justo faucibus, eget lacinia est dictum. Proin feugiat sagittis rhoncus. Sed eget pretium mi. Ut nec volutpat enim. Suspendisse scelerisque tellus quis lacinia finibus. Integer vitae ligula sit amet tortor placerat vehicula et nec orci. Praesent scelerisque ac nisi sed ultricies. Fusce tempus aliquam nisi nec eleifend. Etiam eleifend mauris massa, at egestas nibh tristique et. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Sed pretium, ligula sed faucibus pellentesque, purus metus pharetra dui, at tempor ipsum neque a quam. Cras rutrum molestie metus, ac convallis mi dignissim nec.

 

 

"ISKRA" d.o.o.

 

Osnovani su 1991. godine u Mrkonjić Gradu. U početku su se bavili isključivo trgovinom, posebno drvetom i proizvodima od drveta, a od 1997. godine, firma se bavi isključivo preradom drveta. Od osnivanja, kompanija je u stalnom usponu i težnji za proširenjem proizvodnog asortimana.

Proizvode ne izrađuju serijski, već isključivo po potrebama kupaca. Materijali od kojih se proizvode pažljivo se biraju i vrhunskog su kvaliteta. Svi detalji i sve faze toka proizvodnje podjednako su im važni. Vode se principima kvaliteta, i trude se da imaju najbolji odnos cijena proizvoda i kvaliteta izrade na tržištu.

 

 

"Prowood" d.o.o. Mrkonjić Grad

 

Preduzeće  koje se bavi obradom drvetom, odnosno proizvodnjom stolica i fotelja od furnira.

Nastalo 2015. je spajanjem dvije firme "B&T Cuvati"d.o.o. i "Prowood" d.o.o.

Vrijednost investicije 3.000.000KM i zapošljava 83 radnika (od toga 4 % radnika sa  VSS,  5% bez škole i  91% kvalifikovane radne snage.


Osnovne sirovine  su  furnir koga nabavljaju sa domaćeg i inostranog tržišta  i 100% izvoze svoje proizvode u Italiju.


PLANOVI ZA BUDUĆNOST:  Investiicije u vlastitu proizvodnju furnira i tako zakružiti proces proizvodnje od trupaca do gotovog proizvoda.

 

 

 


 

Ljeto u Mrkonjić Gradu

 Stranica u pripremi