• 00 387 50 220 920
  • kabinet_nacelnika@mrkonjic-grad.rs.ba

Референце

 

ЗП "Хидроелектране на Врбасу" а.д. Мркоњић Град 

Клице данашњег колектива ЗП „Хидроелектране на Врбасу“ а.д. Мркоњић Град, поникле су још у периоду саме изградње. Радна организација у оснивању за изградњу Хидроелектране “Бочац” почела је са радом 1975. године. Хидроелектрана “Бочац” је изграђена и пуштена у рад 05.12.1981. године, од када је радила у саставу Електроврбаса са сједиштем у Мркоњић  Граду.

Распадом електроенергетског система БиХ 1991. године, Хидроелектрана “Бочац” радила је једно вријеме самостално. У ратним околностима испоручивала је електричну енергију Бањалучкој регији, Личкој Крајини и Западној Славонији.

Од 1992. године Хидроелектрана “Бочац” послује као зависно државно предузеће - ЗДП „Хидроелектране на Врбасу“ са сједиштем у Мркоњић-Граду, у оквиру матичног предузећа „Електропривреда Републике Српске“. Од тог момента, захваљујући повезаношћу и координацији заједничког рада у електроенергетском систему Републике Српске, Федерације БиХ и шире, ЗДП „Хидроелектране на Врбасу“ су присутне на домаћем и иностраном тржишту.

У складу са глобалном политиком транзиције привреде РС ка тржишној економији привређивања, ЗДП “Хидроелектране на Врбасу” извршило је својинску и власничку трансформацију. Почев од фебруара 2005. године, предузеће је трансформисано у акционарско друштво и од тада послује као ЗП “Хидроелектране на Врбасу” А.Д. које је у склопу матичног предузећа МХ „Електропривреда Републике Српске“ А.Д. Требиње.

 

 

 

"Мркоњићпутеви" АД

 

Предузеће "МРКОЊИЋПУТЕВИ" АД је савремено, технички опремљено предузеће које се бави изградњом, реконструкцијом и одржавањем путева. ООУР Мркоњић Град који је пословао у саставу РО Козара путеви, Бања Лука је формиран 1979. године, а прије формирања ООУР-а пословало је као секција предузећа.

 

У периоду од 1992. до 1996. године број радника је значајно смањен. Након војне окупације Мркоњић Града, одвезена је комплетна механизација, чиме је предузеће остало само са неколико машина и аутомобила. 

Приватизација предузећа је извршена 2001. године. Већински власник господин Младен Милановић је након приватизације уложио значајна средства и створио основне претпоставке за активно учешће предузећа на тржишту.


Дјелатности Предузећа су:

  • Изградња и одржавање путева,
  • Зимско одржавање путева,
  • Производња камених агрегата,
  • Производња бетонских смјеса,
  • Производња асфалта.

 

"МГ МИНД" д.о.о

 

Трговачко предузеће "МГ Минд" д.о.о. Мркоњић Град од самог оснивања своје пословање заснива на квалитетној пословној сарадњи са доказаним произвођачима, чије производе уврштава у своју понуду. Богата понуда производа врхунског квалитета по повољним цијенама је најбољи пут до задовољних купаца.

 Захваљујући квалитету производа предузеће постепено отвара већи број малопродајних објеката у више градова, чиме је омогућено пословање на ширем подручју.

Трговачко предузеће "МГ Минд" д.о.о. Мркоњић Град је овлаштени сервисер производа А.Д. "Алфа Плам" Врање на простору Босне и Херцеговине. У понуди предузећа се налазе сви производи овог реномираног произвођача, са дугом традицијом и доказаним врхунским квалитетом производа.

Истичемо дугогодишњу успјешну пословну сарадњу са предузећима:Индесит, Беко, Кончар, Горење, чије производе можете наћи у нашим малопродајним објектима.Саставни дио понуде су и производи Самсунг, Панасониц, Беко и бројни други производи познатих произвођача.

Дјелатност предузећа је постепено проширена на изградњу, одржавање и заштиту путева. За ову дјелатност је набављена нова, савремена механизација, изузетног квалитета. Од 2005. године у саставу предузећа се налази пословна јединица МГ Путеви Прњавор, која изводи значајне радове на одржавању и изградњи путева. Све послове на одржавању путева изводимо властитом механизацијом, опремом и материјалом. За потребе одржавања путева је набављена нова, савремена асфалтна база и постројење за производњу камених агрегата

 

"R-S Silicon" д.о.о.

 

"R-S Silicon" основан је 2012. године од стране "Metalleghe Spa Italy". То је била "greenfield" инвестиција за силиконску творницу метала. Силиконски метал је наш примарни производ, а секндарни је силицијум диоксид. То је висока и модерна технологија, карактеристична по свом процесу производње, фабричком погону, аспекту заштите околиша и интерној лабораторији у којој имамо строгу контролу основних сирових материјала и финалног производа.

"R-S Silicon" је нова компанија "Metalleghe" Групе која има велико искуство у производњи силиконског метала у последњих 15 година. Производња се обавља путем потопљене електричне пећи капацитета од 16 000 t силиконског метала годишње.

 

"НМС-ПРОМЕТ" д.о.о.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed egestas turpis in enim semper mattis. In dictum tellus molestie justo faucibus, eget lacinia est dictum. Proin feugiat sagittis rhoncus. Sed eget pretium mi. Ut nec volutpat enim. Suspendisse scelerisque tellus quis lacinia finibus. Integer vitae ligula sit amet tortor placerat vehicula et nec orci. Praesent scelerisque ac nisi sed ultricies. Fusce tempus aliquam nisi nec eleifend. Etiam eleifend mauris massa, at egestas nibh tristique et. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Sed pretium, ligula sed faucibus pellentesque, purus metus pharetra dui, at tempor ipsum neque a quam. Cras rutrum molestie metus, ac convallis mi dignissim nec.

 

 

"ИСКРА" д.о.о.

 

Основани су 1991. године у Мркоњић Граду. У почетку су се бавили искључиво трговином, посебно дрветом и производима од дрвета, а од 1997. године, фирма се бави искључиво прерадом дрвета. Од оснивања, компанија је у сталном успону и тежњи за проширењем производног асортимана.

Производе не израђују серијски, већ искључиво по потребама купаца. Материјали од којих се производе пажљиво се бирају и врхунског су квалитета. Сви детаљи и све фазе тока производње подједнако су им важни. Воде се принципима квалитета, и труде се да имају најбољи однос цијена производа и квалитета израде на тржишту.

 

 

"Prowood" д.о.о. Мркоњић Град

 

Предузеће  које се бави обрадом дрветом, односно производњом столица и фотеља од фурнира.

Настало 2015. је спајањем двије фирме "B&T Cuvati"д.о.о. и "Prowood" д.о.о.

Вриједност инвестиције 3.000.000КМ и запошљава 83 радника (од тога 4 % радника са  ВСС,  5% без школе и  91% квалификоване радне снаге.


Основне сировине  су  фурнир кога набављају са домаћег и иностраног тржишта  и 100% извозе своје производе у Италију.


ПЛАНОВИ ЗА БУДУЋНОСТ:  Инвестииције у властиту производњу фурнира и тако закружити процес производње од трупаца до готовог производа.